IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британци смятат българските уеб програмисти за едни от най-добрите

Интернет предприемачи определят страната като топ дестинация в сектора заради доброто съотношение между разходи и качество

13:00 | 06.08.08 г.
Британци смятат българските уеб програмисти за едни от най-добрите

Програмистите на сайтове в България са сред най-добрите, твърди Ума Раджа, съосновател на социалната мрежа Wigadoo.com. Сайтът помага на потребителите при организацията на съвместни мероприятия.

Може да настане голям хаос при организирането на посещение на театър или пътуване например – някой трябва да се посвети на организацията и понякога става трудно, като се стигне до финансовия въпрос. Често всичко трябва да се плати предварително и какво става, ако някой се откаже?“, коментира Раджа пред британския Real Business.

Сайтът е пуснат в края на юни тази година. За Wigadoo работят 5 служители във Великобритания и четирима програмисти в България.

Раджа обяснява, че от Wigadoo са определили България като топ дестинация за уеб програмиране след продължителен процес на проучване.

Трябваха ни изгодни като разходи, но добри програмисти, защото нашият сайт не е лесен, има сериозна платформа за разплащания зад него и затова знаехме много добре какъв точно опит ни е необходим“, казва тя. „Търсихме на много различни места – Китай, Индия, Източна Европа, Великобритания. Хората в Българя имаха много добри референции и работим наистина добре с тях“.

Създателите на Wigadoo са стигнали до българския екип чрез познатите си, сред които и други успешни интернет предприемачи.

Това е често срещана практика – да имаш екип от програмисти в чужбина, защото във Великобритания е много по-скъпо. А когато си стартиращ бизнес, нямаш много средства и това е важно“, обяснява Раджа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още