IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гаф със старта на търговията с новите акции на Монбат и Емка*

Не се знае чия е вината за това, че акциите бяха блокирани в Централен депозитар

12:24 | 06.08.08 г.
Гаф със старта на търговията с новите акции на Монбат и Емка*

От тази сутрин трябваше да започне търговията с новите акции на Монбат АД и Емка АД. Акциите обаче не бяха разблокирани, стана ясно от сигнали в Коментари на Investor.bg. Репортерска проверка показа, че наистина акциите са били блокирани и не можеше да се търгуват от началото на сесията.

Представител на Централен депозитар не беше открит за коментар. На 1 август БФБ-София определи днес за дата за въвеждане в търговия на новите акции.

Основният капитал на Монбат АД е разпределен в 39 млн. акции, от които половината трябваше да се търгуват от днес. Общият брой акции на Емка достига 10,75 млн. акции, от които половината трябваше да може да се търгуват от днес.

Малко преди края на днешната сесията акциите бяха разблокирани, но в COBOS ще бъдат захранени днес след сесията и утре сутрин ще може да се търгуват дистанционно. В оставащия час до края на търговията днес поръчки могат да се подават чрез брокерите на посредниците.

Актуализирано към 12:30

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

ЕМКА АД(EMKA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още