IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КРС прекрати търга за четвърти GSM оператор

При прегледа на подадените от Телко АГ документи са били констатирани непълноти, след което участникът не е предоставил поисканите документи в срок

17:51 | 04.08.08 г.
КРС прекрати търга за четвърти GSM оператор

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) прекрати обявения търг с тайно наддаване за издаване на разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс – радиочестотен спектър за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа по стандарт GSM с национално покритие и не определи спечелил търга кандидат, съобщиха от комисията.

Първоначално 12 дружества заявиха намерението си да поискат разрешение за ползване на ресурса. Началната цена в обявения търг с тайно наддаване беше в размер на 38 млн. лева и той трябваше да се проведе на 29 юли 2008 г.

Тръжната документация беше закупена от 8 предприятия, но единствено „Телко” АГ подаде в указания срок заявление за участие в търга. Поради обстоятелството, че само един участник е подал заявление, обявеното наддаване в търга не се състоя.

При прегледа на подадените от „Телко” документи са били констатирани непълноти, поради което е била изискана допълнителна информация. Участникът не е предоставил поисканите документи в законоустановения 7-дневен срок за отстраняване на непълнотите, уточняват от КРС.

Въз основа на констатациите на експертна комисия и представената документация КРС се произнесе с решение от 4 август, с което прекратява тръжната процедура, без да определя спечелил търга кандидат, поради недопускане на „Телко” до участие в търга, тъй като не отговаря на изискванията на тръжните книжа и на Закона за електронни съобщения, се посочва още в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още