IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Старт на търговията с новите акции на три дружества през седмицата

В сряда за търговия ще бъдат въведени новите акции на Монбат, Емка и Блек Сий Инвестмънтс

08:01 | 04.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Старт на търговията с новите акции на три дружества през седмицата

Новата седмица започва с Общите събрания на Пълдин Холдинг АД и Заводски строежи – Козлодуй АД. Очаква се акционерите на двете дружества да гласуват разпределянето на финансовия резултат за 2007 година, като според предварителните материали в Пълдин Холдинг ще се гласува 16 стотинки дивидент на акция. При липса на кворум двете събрания ще бъдат отложени за 18 август.

За вторник, 5 август, са насрочени още три Общи събрания – на Глобекс Истейт Фонд АДСИЦ, на Хасково-Табак АД и на Домокат АД. Същия ден изтича и срокът за придобиване на акции от капитала на Полиграфия АД, в резултат на което ще бъде получено право на участие в предстоящото Общо събрание на дружеството.

Във вторник е и крайният срок за търговия с правата от увеличението на капитала на Балкантурист Елит АД. Акциите, които са предложени на инвеститорите, са 35 625 405 на брой. Номиналната и емисионната стойност на новите акции е 1 лв. за всяка една.

Броят на акциите преди увеличението е 10 178 687, толкова е и броят на издадените права. Съотношението между издадените права и новите акции е 1/3,5. Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 7/2. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 26 719 054 броя нови акции. Крайната дата за прехвърляне на правата е 7 август, четвъртък.

Също във вторник можем да очакваме и месечните данни на Софарма АД за месец юли. До края на седмицата се очаква да бъдат публикувани и данните за продажбите на Инвестор.БГАД за предходния месец.

Най-интересен за инвеститорите през новата седмица се очаква да бъде нейния трети работен ден. В сряда за търговия ще бъдат въведени новите акции на Монбат, Емка и Блек Сий Инвестмънтс. Новите на Монбат АД са 19,5 млн., като те са резултат от увеличение на капитала за сметка на собствени средства на дружеството, т. нар. дивидент в акции. Основния капитал на Монбат АД е разпределен в 39 млн. акции.

Новите акции на Емка АД са 5,4 млн., отново разпределени като дивидент в акции, с което общият брой издадени акции на дружеството достига 10,75 млн. акции. При Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ, новите акции са 14,3 млн., като те са резултат от увеличение на капитала с права. Общият капитал на дружеството вече достига достига 14,95 млн. лв.

В сряда е последната дата за придобиване на акции с право на участие в предстоящите ОСА на ЗИНО АД и Ино АД. Денят е и последната възможност за записване на акциите от увеличението на Форуком Фонд Имоти АДСИЦ.

За четвъртък са пренасрочени Общите събрания на Сила Холдинг АД и Република Холдинг АД. Същия ден е крайният срок за придобиване на акции с право на участие в предстоящите ОСА на Биоиасис АД, Ютекс Холдинг АД, Арома АД и Винъс АД.

Работната седмица приключва с пренасроченото ОСА на ИД БенчМарк фонд 2 Акции АД, както и с крайната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Болкан Пропърти Инструментс АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 25.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още