IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сключиха първите борсови сделки за пшеница от нова реколта при 220 лв./т

Сключени са и първите от нова реколта борсови сделки за фуражни пшеница и ечемик при цена от 200 лв./т

18:01 | 01.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Сключиха първите борсови сделки за пшеница от нова реколта при 220 лв./т

Тази седмица на Софийската стокова борса (ССБ) бяха сключени първите сделки (макар и не големи) за току-що прибраната нова реколта от хлебна пшеница при 220 лв./т*, като тази цена е дори по-ниска от предлаганата от купувачите миналата седмица цена от 240 лв./т.

Сключени са и първите, макар и малки по обем, борсови сделки от нова реколта за фуражни пшеница и ечемик при цена от 200 лв./т. Продължава обявеното през предходната седмица търсене на голямо количество маслодаен слънчоглед с доставка през есента (нова реколта) при цена от 400 лв./т, но насрещни оферти няма.

На ССБ се предлагат на едро замразени пилета тип „грил” в кашони при сравнително изгодна цена от 3552 лв./т, но търсене няма.

На борсата в Будапеща цената (преизчислена в лева) на хлебната пшеница и царевицата към днешна дата е съответно 360 лв./т и 304 лв./т, а цената на маслодайния слънчоглед (незабавна доставка) продължава да върви надолу (тази седмица леко) до 753 лв./т.

Котировките на пшеницата и царевицата към тази сутрин в Чикаго са съответно 288 долара/т и 231 долара/т. Поевтиняването на суровото слънчогледово олио на борсата в Ротердам и тази седмица е осезаемо, като към днешна дата то струва 1510 долара/т (спад от 80 долара/т за седмица).

*Посочените цени в лева са без включен ДДС

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още