IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Билборд стъпва във Варна до края на август с нова печатна база

Инвестициите ще бъдат в три направления - широкоформатен дигитален печат в София, както и широкоформатeн дигитален и офсетов печат във Варна

15:00 | 01.08.08 г.
Билборд стъпва във Варна до края на август с нова печатна база

Билборд АД предвижда общият размер на инвестициите да достигне 11,6 млн. евро към края на 2008 г., от които собственото участие ще възлиза на 3,7 млн. евро, се казва в съобщение, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Инвестициите ще бъдат в три направления - широкоформатен дигитален печат в гр. София, широкоформатeн дигитален печат в гр. Варна чрез дъщерното дружество Дигитал Принт ЕООД и офсетов печат в гр. Варна посредством дъщерното дружество Дедракс ООД.

Инвестиции в широкоформатен дигитален печат - гр. София ще бъдат за 2,2 млн. евро, от които 400 хил. евро собствени средства на дружеството.

Инвестициите включват закупуване и внедряване на нови печатни технологии за 3D печат, закупуване на машини за увеличаване на капацитета на UV печат и текстилен печат, закупуване на специализирано оборудване за автоматизация на довършителните работи (рязане, лепене, биговане и др.). До края на месец август 2008г. придобитите машини ще бъдат въведени в редовна експлоатация.

Инвестициите в широкоформатен дигитален печат и пазарното му представяне в гр. Варна са посредством изграждане на нова печатна база. Общият размер на предвидените инвестициите в това направление е 1,1 млн. евро – изцяло собствени средства. Предвижданията са широкоформатният дигитален печат в гр. Варна да започне да функционира в края на месец август 2008г.

Билборд АД възнамерява да осъществява офсетова печатна дейност в гр. Варна чрез дъщерното си дружество Дедракс ООД на територията на обща с дигиталния печат база. Размерът на предвидените инвестиции в това направление е 3,1 млн. евро, от които 400 хил. евро собствени средства. Към момента се уточнява необходимия машинен парк. Предвижданията са офсетовият печат в гр. Варна да започне да функционира в края на 2008 г.

Проектите в гр. Варна ще се реализират в обособена нова печатна база с обща площ 5 466 кв.м, от които търговска офис площ 336 кв.м и производствена площ 5 130 кв.м. Базата се намира в бизнес център Bee Garden, гр. Варна, като очакванията са предварителният договор за закупуване на помещенията да бъде сключен до 5 август 2008 г. Общият размер на необходимите инвестиции за придобиване и довършителни работи ще достигне 5,2 млн. евро.

Във връзка с инвестиционните намерения за изграждане на офсетова и широкоформатна дигитална печатна база в гр. Варна, Билборд АД, в качеството си на едноличен собственик на капитала на Дигитал Принт ЕООД предоставя на дъщерното си дружество заем в размер на 5 млн. лв. при годишна лихва в размер на ОЛП плюс добавка от три процентни пункта и срок на издължаване до 31 декември 2009 г.

Билборд АД уведомява всички акционери, потенциални инвеститори и заинтересовани лица, че коментираните по-горе инвестиции следва да се разглеждат отделно от проекта „Изграждане на нова печатна база за листов и ролен печат в гр. Костинброд”, чиято реализация се осъществява съгласно предварително планираните съвместни действия с дъщерното дружество Хиитсет ЕООД.

Днес бе изтъргувана само една акция на Билборд на цена от 5 лв., или с 5,71% по-скъпо от предходната сесия.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още