IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва обратно изкупуване при Монбат при минимална цена 10,1 лв.

16:40 | 31.07.08 г.
Започва обратно изкупуване при Монбат при минимална цена 10,1 лв.

В четвъртък Управителният съвет на Монбат АД е решил обратното изкупуване да започне утре, 01.08.2008 г. Броят акции, подлежащи на обратно изкупуване по настоящата процедура, са до 0.295% от регистрирания капитал, или до 115 380 броя акции.

Минимална цена на обратно изкупуване е минималната цена, постигната на БФБ в последния ден, предхождащ настоящото решение на УС - 30.07.2008 г., или 10,1 лв. Максимална цена на обратно изкупуване е максималната дневна цена, постигната на БФБ на 29.05.2008 г., или 15,042 лв. за акция.

Инвестиционен посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването, е Бенчмарк Финанс АД. От посредника уточниха за Investor.bg, че обратното изкупуване няма да бъде на гише със заявление и прехвърляне на акциите в посредника, а чрез оферта купува за сметка на Монбат, въведена в търговската система на БФБ-София.

Срок за извършване на обратното изкупуване, в това число и заплащане на изкупените акции, е до 180 календарни дни. В случай на изчерпване на количеството, а именно ако дружеството изкупи до 115 380 броя акции, процедурата по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила. В случай че в този срок не се изкупи максималният брой акции, УС по своя преценка може да удължи срока с нови 180 календарни дни при съответно прилагане на разпоредбата на предходното изречение.

Целта на обратното изкупуване е при неблагоприятна пазарна конюнктура на БФБ и негативни пазарни тенденции да бъде оказана подкрепа и стабилизирана цената на акциите на дружеството.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още