IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подписаха протокол за откриване на строителна линия на АЕЦ Белене

На 10 юли беше подписан протокол, в съответствие с който НЕК официално предаде на Атомстройекспорт разрешението за строителството на АЕЦ Белене

14:23 | 31.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Подписаха протокол за откриване на строителна линия на АЕЦ Белене

На работна среща в Белене представители на Националната електрическа компания (НЕК), на ЗАД „Атомстройекспорт“, „Уорли Парсънс“ и община Белене са подписали протокол за откриване на строителна линия на АЕЦ, съобщиха от общинската администрация.

Подписи върху документа при срещата в сряда са поставили главният изпълнителен директор на НЕК Любомир Велков, управителят на Предприятие „АЕЦ Белене“ Йордан Георгиев от страна на възложителя, както и вицепрезидентът на „Атомстройекспорт“ Генадий Тепкян - началник на „Управление на строителството на АЕЦ „Белене“, управителят на „Атомстройекспорт клон Белене“ Сергей Худяков, главният архитект на Белене Пламена Агалова и представители на австралийската компания „Уорли Парсънс“, която е технически консултант и инженер-архитект по проекта за изграждане на АЕЦ "Белене", .

На 10 юли беше подписан протокол, в съответствие с който НЕК официално предаде на „Атомстройекспорт“ разрешението за строителството на АЕЦ „Белене“.

На 31 октомври 2006 г. НЕК обяви Атомстройекспорт за победител в конкурса за строителството на АЕЦ Белене, а подписването на договора между държавата и компанията стана на 18 януари тази година при посещението на президента на Русия Владимир Путин в България.

Стойността на проекта, който предвижда построяването на два блока с мощност по 1000 Мвт, е 3,997 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още