IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разрив между мениджмънта на Оргахим и мажоритарния собственик

Членове на ръководството подадоха оставки заради различия във вижданията за управлението и бъдещото развитие на компанията

10:23 | 31.07.08 г.
Иван Соколов. Снимка: Личен архив
Иван Соколов. Снимка: Личен архив

Изпълнителният директор на Оргахим АД Иван Соколов и поне още двама представители на висшия мениджмънт на Оргахим са подали оставка, заявиха източници на Investor.bg.

Причината е различия във вижданията за управлението и бъдещото развитие на Оргахим между мениджмънта и мажоритарния собственик румънската Поликолор, заявяват източниците ни. Вчера в Русе се е провело Общо събрание на акционерите на Оргахим. По-късно се очаква официално съобщение от компанията.

Оргахим АД отчита 52% спад на печалбата до 3 млн. лв. за първото полугодие на 2008 г. спрямо 6,3 млн.лв. за съпоставимия период на 2007 г., показва отчетът на дружеството.

Влошените резултати са въпреки увеличените продажби с 20% до 67,3 млн. лв. за първото полугодие на 2008 г. спрямо съпоставимия период на 2007 г.

Институционални инвеститори заявиха за Investor.bg, че са против разделянето на Оргахим на две дружества.

Според Борис Бонкин от ПОД Алианц България, от ръководството на Оргахим трябва да обявят ясна позиция и намерения за това разделяне. Досега никъде няма представена ясна икономическа и финансова обосновка, нито анализ за ползите от разделянето на дружеството. Също така не са обявени и бъдещите намерения относно собствеността на двете дружества след разделянето им, уточни Бонкин.
 

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още