IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Елхим Искра за шестмесечието нараства над 4 пъти

Нетните приходи от продажби на пазарджишкия производител на стартерни и тягови батерии бележат ръст от 36,6% на годишна база до 18,88 млн. лв.

17:44 | 30.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Елхим Искра за шестмесечието нараства над 4 пъти

Нетната печалба на Елхим Искра за първото шестмесечие на годината възлиза на 1,97 млн. лв. спрямо 475 хил. лв. за съответния период на миналата година, показват данните от отчета на компанията, публикуван в “Бюлетин Investor.bg”.

Нетните приходи от продажби на пазарджишкия производител на стартерни и тягови батерии бележат ръст от 36,6% на годишна база до 18,88 млн. лв. Продажбите на стартерни акумулаторни батерии регистрират повишение от 53,06% за полугодието, тези на тягови батерии нарастват с 29,41%, а при елементите за тягови акумулаторни батерии се наблюдава ръст от 66,50%.

Сред основните рискове, посочени от дружеството, е значителното изменение на борсовите цени на някои основни суровини за производство (олово, метали и пластмаси), както и рискът от покачване на цените на енергийните ресурси – ел. енергия и природен газ. Също така от компанията отчитат като риск и съществувашата тенденция в национален мащаб на дефицит от технически и инженерен персонал и специалисти, а също така и текучеството на персонал.

Нетният паричен поток от оперативна дейност на Елхим Искра за шестмесечието е положителен, на стойност 444 хил. лв. За първите шест месеца на 2007 г. той бе отрицателен, в размер на 302 хил. лв.

Днес акциите на Елхим Искра поскъпнаха с 3,75% до 4,15 лв., а за последните 12 месеца те отчитат спад от 40 на сто.
 

Свързани компании:

Елхим-Искра АД(ELHM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:00 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още