IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свилоза АД отчита консолидирана загуба от 4,5 млн. лв. за шестмесечието

Нетните приходи от продажби на групата нарастват с 4% на годишна база до 36,02 млн. лв.

11:00 | 30.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Свилоза АД отчита консолидирана загуба от 4,5 млн. лв. за шестмесечието

Свилоза АД отчита консолидирана загуба от 4,45 млн. лв. за първото шестмесечие на годината, показва отчетът на комапнията, публикуван в “Бюлетин Investor.bg”. За съответния период на миналата година финансовият резултат на дружеството бе положителен, на стойност 2,66 млн. лв.

Нетните приходи от продажби на групата нарастват с 4% на годишна база до 36,02 млн. лв. Разходите за дейността пък се повишават с цели 25% до 40,65 млн. лв., основно заради увеличението в разходите за материали – с 43% до 29,11 млн. лв.

В консолидирания отчет на Свилоза АД са включени и резултатите на дъщерните дружества Свилоцел ЕАД, Свилоза-Био ЕООД, Хотелски комплекс – Свилоза ЕООД и Екосвил ЕООД.

Като негативен фактор от дружеството посочват продължителния престой за извършване на реконструкцията за утрояване на капацитета на производство на целулоза. Във връзка з честите спирания за настройки и пренастройки, както и за отстраняване на възникнали проблеми, разходите значително превишават нормалните. Рязкото поскъпване на петрола също е отчетено като негатив в допълненията към отчетите на компанията.

Нетният паричен поток от оперативна дейност е отрицателен, в размер на 4,02 млн. лв. при положителен от 145 хил. лв. за съответния период на 2007 г. За първите шест месеца на тази година паричните средства на дружествата от групата на Свилоза намаляват с 62% до 4,25 млн. лв.

Основният капитал на дружеството е 31,76 млн. лв., а собственият е 48,95 млн. лв.

За последните 12 месеца акциите на Свилоза се поижават с близо 40%. От началото на днешната Сесия все още няма сделки с акциите на дружеството.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още