IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Незаконни аптеки и лекарства с изтекъл срок на годност по Черноморието

Сред другите открити нарушения в проверени аптеки са отпускане на лекарства, изискващи лекарско предписание, без да бъде поискана рецепта

15:42 | 29.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Незаконни аптеки и лекарства с изтекъл срок на годност по Черноморието

Редица нарушения и незаконни обекти за открити при проверка на над 20 аптеки и дрогерии по Черноморието от инспекторите на Изпълнителната агенция по лекарствата в периода 21-25 юли, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Открити са три незаконни аптеки. Обектите носят надпис „Аптека“, но нямат издадено от МЗ разрешение за откриване. Два от обектите са в с. Лозенeц, а третият е в Несебър.

Служителите на инспекцията са установили, че не се спазват изискванията за съхранение на лекарствени продукти, чувствителни към температура, както и съхранение на лекарствени продукти с изтекъл срок на годност.

Сред другите нарушения е продажбата в дрогерии на лекарствени продукти извън определения списък, както и отпускане на лекарства, изискващи лекарско предписание, без да бъде поискана рецепта.

За констатираните нарушения инспекцията ще наложи административни наказания по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още