IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на ХЕС за шестмесечието с ръст от 40 на сто

Нетните приходи от продажби на ямболското машиностроително предприятие възлизат на 27,23 млн. лв. за първите шест месеца на годината

13:50 | 29.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на ХЕС за шестмесечието с ръст от 40 на сто

Хидравлични елементи и системи АД отчита нетна печалба от 2,5 млн. за първото шестмесечие на тази година, става ясно от отчета на компанията, публикуван в “Бюлетин Investor.bg”. Спрямо съответния период на миналата година повишението е с 39 на сто.

Нетните приходи от продажби на ямболското машиностроително предприятие възлизат на 27,23 млн. лв. за първите шест месеца на годината, или с 5,4% повече от първото полугодие на 2007 г.

“В началото на второто тримесечие на 2008 г. основните партньори на ХЕС АД започнаха преразглеждане и коригиране на оптимистично завишените спрямо 2007 г. свои програми за производство и продажби. Този процес рефлектира върху ХЕС АД и доведе до рестриктивно коригиране както на прогнозните, така и на реалните поръчки към дружеството”, се казва в допълненията към отчета на компанията.

“Понижението на продажбите на годишна база вече изглежда сигурно, а пречупването на тенденцията за следващата година ще се извърши чрез реализирането на стартиралите проекти за конкурентноспособност и усвояване на нови продукти за нови клиенти на ХЕС АД”, обобщават от компанията.

Разходите за дейността за първото шестмесечие отчитат ръст от 3% на годишна база до 24,71 млн. лв.

Нетният паричен поток от оперативна дейност е положителен, в размер на 1,71 млн. лв., спрямо 700 хил. лв. към 30 юни 2007 г.

Днес акциите на ХЕС отчетоха лек ръст от 0,39% до 19,89 лв. За последните 12 месеца изменението по позицията е отрицателно от 43 на сто.

 

Свързани компании:

Хидравлични елементи и системи АД(HES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още