IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Калфин: Досега не са доказани злоупотреби с еврофондове у нас

По думите на Калфин правителството води нормален диалог с европейските институции

12:54 | 29.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Калфин: Досега не са доказани злоупотреби с еврофондове у нас

Досега не са доказани злоупотреби с еврофондове у нас, заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин по време на дебатите във връзка с внесения вот на недоверие към правителството.

По думите му до момента няма доказателства за откраднато дори едно евро от еврофондовете у нас. Той заяви, че, въпреки предупрежденията на Европейската комисия и блокирането на средства от европейските фондове, реална опасност за загубването им би могло да има едва през есента и то ако не се вземат съответните мерки, които ни препоръчва ЕК.

По думите на Калфин правителството води нормален диалог с европейските институции.

Той даде пример с това, че в много страни от ЕС, включително Гърция, Франция и др., е имало блокиране на средства по европейски фондове и дори връщане на такива, но това не е довело до правителствена криза.

Калфин допълни, че според него принос за негативния доклад на ЕК имат и евродепутати от партиите „Атака“ и ГЕРБ, които без доказателства подронват имиджа на България в европейските институции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още