IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

П. Димитров: Докладът на ЕК може да доведе до отлив на чужди инвестиции

Правят се опити негативният ефект от доклада да бъде туширан с разговори с европейски банки и с чуждестранните търговски камари у нас

11:50 | 28.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
П. Димитров: Докладът на ЕК може да доведе до отлив на чужди инвестиции

„Последният доклад на Европейската комисия, който като цяло е негативен, може да доведе до отлив на чуждестранни инвестиции в България през втората половина на годината“, каза днес пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Той съобщи, че по прогнозни данни за първото полугодие обемът на чуждестранните инвестиции у нас е с 500 млн. евро по-малко на годишна база.

Димитров каза още, че за туширане на негативния ефект от доклада в Европа вече са започнали разговори на представители на министерството с представители на европейски банки у нас и на чуждестранни търговски камари в България.

Във връзка с журналистически въпрос относно Кремиковци Димитров каза, че се надява във вторник съдът да обяви завода в несъстоятелност, след което веднага да влязат синдици в комбината и да започне процедурата по продажбата му.

През август пък ще бъде направена първата копка на строителството на АЕЦ Белене, каза още министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още