IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Извънредно събрание на БФБ с точка за нов 5-годишен мандат на ръководството

Извънредното Общо събрание е насрочено за 23 септември

15:55 | 25.07.08 г.
Извънредно събрание на БФБ с точка за нов 5-годишен мандат на ръководството

Съветът на директорите на Българска фондова борса–София АД свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 23 септември 2008 г. от 10 часа в Административната сграда на НДК, зала № 13 (залата на "Софийска стокова борса" АД), съобщиха от БФБ-София.

Събранието ще се проведе при следния дневен ред:

1. Приемане на решение за промени в състава на Съвета на директорите и по конкретно за освобождаване на Владимир Владимиров като член на СД по негова молба и избиране на Асен Ягодин като нов член на СД под условие, че новият член бъде одобрен от Заместник председателя на Комисията за финансов надзор в съответствие със законовите изисквания.

2. Приемане на решение за преизбиране за нов петгодишен мандат на основание чл.233, ал.3 от Търговския закон на следните настоящи членове на съвета на директорите: Бистра Илкова, Виктор Папазов, Людмила Елкова и Тодор Брешков.

3. Избор на Зам. Председател на Арбитражния съд към Българска фондова борса – София АД.

Непосредствено след провеждането на Годишното общо събрание на акционерите на БФБ на 30 юни 2008 г. КФН е започнала проверка, целяща установяване на валидността на мандатите на всеки един от членовете на настоящия СД на БФБ.

Вчера БФБ отправи питане до Агенцията по вписванията относно смисъла и правните последици от полето "Мандат" под т. 12 във форма А5 "Заявление за вписване на обстоятелства относно акционерно дружество".


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още