IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 25 юли

07:50 | 25.07.08 г.
Преглед на печата за 25 юли

Браншът помоли медиите да не пишат лошо за туризма
в. Дневник

Медиите не трябва да пишат само лошо за туризма, това вредяло на бизнеса и на имиджа на страната като цяло. Такава молба отправиха представителите на туристическата общност на нарочна среща с медиите, организирана от Държавната агенция по туризъм. Туризмът покани медиите да седнат на една маса, за да им обясни какви вреди нанасят те на бизнеса, пишейки за спад на туристите, застрояване на курортите и лошото обслужване. Истината трябвало да се представя обективно, да не се гледа само лошото.

БТК започва война с "Мобилтел" и "Глобул"
в. Дневник

Българската телекомуникационна компания е изпратила писма до "Мобилтел" и "Глобул", в които ги приканва да променят досегашните си договори за взаимно свързване с телекома и да изравнят цените на едро за обаждания от фиксирани към мобилни мрежи с тези между мобилни мрежи, научи "Дневник". Писмото е изпратено за сведение и до Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), потвърдиха от регулатора. България е страната с най-високи цени в Европа за терминиране (пренасяне на разговор от една мрежа към друга) - както между фиксирани и мобилни, така и само между мобилни мрежи. Дискриминира се трафикът от стационарни към мобилни телефони, което е незаконно и съсипва фиксирания бизнес, обясниха от БТК. Според източник от телекома след две години, когато трябва да приключи схемата на регулатора за постепенно сваляне на цените, вече няма да има фиксирани телефони.

70 лв. "синя зона" за живеещите в центъра
в. Новинар

Едногодишна такса от 70 лв. ще плащат живеещите в центъра на столицата, които паркират в "синя зона", решиха вчера съветниците на редовното си заседание. Срещу сумата гражданите ще получават винетен стикер с холограма, пореден номер и вграден чип, в който ще се съдържат личните данни на собственика на колата. Стикерите ще се издават от „Паркинги и гаражи” срещу документ за платен автомобилен данък и застраховка.

Фермери протестират заради спрените пари по САПАРД
в. Новинар

Фермери от цялата страна протестираха вчера, заради спрените от Брюксел пари по земеделската програма САПАРД. Основният път до Кърджали остана блокиран около час заради блокираните 125 млн. евро, които стопаните трябваше да получат. Голяма част от фермерите обявиха, че вече са изтеглили банкови кредити, за да финансират подготвени от тях проекти, и са разчитали на европарите, за да си покрият задълженията.

БМФ може да съди държавата за данъчен акт за 50 млн. лв.
в. Дневник

Параходство "Български морски флот" може да заведе иск срещу държавата за 50 млн. лв., ако данъчната администрация състави акт за неплатени данъци, съобщи транспортният министър Петър Мутафчиев пред парламентарната комисия по транспорт и съобщения. Това е причината за забавяне на приключването на продажбата на морския флот. Проверката е направена за периода 2002- 2003г., когато с писмо на финансовото министерство се е изпълнявала наредба за командировачните на моряците, която не е публикувана в "Държавен вестник". Мутафчиев обясни, че са водени разговори с финансовия министър Пламен Орешарски такъв акт да не бъде съставен.

Кабинетът даде терен за небостъргачи до Централна гара
в. Сега

Кабинетът промени вчера статута на два апетитни терена до софийската Централна гара и с това даде старт на строителството на два небостъргача. Два намиращи се един до друг терена с обща площ 9143 кв. метра, които досега са били публична държавна собственост и са се стопанисвали от Национална компания "Железопътна инфраструктура", стават частна държавна собственост. Според съобщението на правителствената пресслужба преобразуването на имотите позволява те да се превърнат в "привлекателна градска зона, създаваща удобства за ползващите жп транспорт".

София пред генерална криза с боклука
в. Сега

София отново е на път да се зарине в боклук. При дебатите в столичния общински съвет вчера стана ясно, че капацитетът на депото в Суходол вероятно ще се изчерпи още през тази година. Досега правителството и кметът Борисов твърдяха, че това ще стане до юни 2009 г.
За опасността се разбра покрай споровете за поредната криза с отпадъците в 4-те централни района на града. Съветникът от БСП Петър Курумбашев попита верни ли са информациите, че депото ще бъде запълнено още през септември. Зам.-кметът по екологията Мария Бояджийска не го опроверга.

Гагузов иска ФАР под свое ръководство
в. Стандарт

Искам да се заема изцяло с агенцията, която отговаря за програма ФАР в регионално министерство.
Това заяви преди заседанието на Министерски съвет министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов. Той уточни, че така всички пропуски ще бъдат наваксани за отрицателно време. Гагаузов допълни,че към края на август ведомството му ще е напълно готово за връщане на акредитацията на агенцията, като тогава ЕК ще извърши одит за отчитане на корекциите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 31.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още