IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дадоха осем разрешителни за проучване на подземни богатства

Три от тях са за проучване на метални полезни изкопаеми

12:58 | 24.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Дадоха осем разрешителни за проучване на подземни богатства

Министерският съвет даде осем разрешения за проучване на подземни богатства на днешното си заседание, съобщиха от правителствената информационна служба.

Три от тях са за проучване на метални полезни изкопаеми. „Болкан минерал енд майнинг“ ЕАД, с. Челопеч, ще оперира в площта „Югово“, разположена в община Чепеларе, област Смолян, и община Лъки, област Пловдив, за срок от 3 години. В терена с размер 81,60 кв. км ще бъдат инвестирани 880 хил. долара, като 60 хил. от тях - за мероприятия по опазване на околната среда.

„Ей Ес Джи Кеймбридж България“ ЕАД - Костинброд, ще проучва метални полезни изкопаеми в площите „Средогрив“ в община Белоградчик, област Варна, и „Заберново-Бяла вода“ в общините Средец и Созопол, област Бургас. Разрешенията са тригодишни, а инвестициите възлизат на 314 250 долара за „Средогрив“ и 295 300 - за „Заберново-Бяла вода“.

Три години е срокът на разрешението и на „Дано - Р“ ЕООД - София. Дружеството ще проучва скално-облицовъчни материали в площ „Венец“, разположена в землището на с. Върбешница, община Мездра.

Скално-облицовъчни материали ще проучва и ЕТ „Никгнайс - Николай Славов“, с. Горни Юрци. Той ще работи в площта „Ганчовия чукар“.

Две години е срокът на разрешението на „Мемориал“ ООД - Кърджали да проучва скално-облицовъчни материали в площ „Самодива“, разположена в землищата на с. Самодива, община Кирково, с. Илийско и с. Ридино, община Джебел, област Кърджали.

„Камико“ ООД - София ще проучва строителни материали в площта „Сухиндол“, разположена в землището на Сухиндол, област Велико Търново.

Шестмесечно разрешението за проучване на неметални полезни изкопаеми - индустриални минерали, получи „ПИВИ - 2004“ ООД - Ямбол. Дружеството ще работи в площ „Бояново - 3“, разположена в землището на с. Бояново, община Елхово.

Кабинетът реши още община Перник да получава 20 на сто от концесионното възнаграждение от добива на доломити от находище „Студена“, участък „Благоустройствени строежи“. Правителството реши той да
бъде даден на концесия за 25 години на „Благоустройствени строежи“ ЕООД-Перник.

Площта на находището е 60 дка. В кариерата дружеството ще инвестира минимум 622 хил. лв. Очакваният средногодишен добив е 100 хил. куб. м суровина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още