IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Включваме се в борбата на ЕС и Швейцария с измамите

12:35 | 24.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Включваме се в борбата на ЕС и Швейцария с измамите

Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Споразумението за сътрудничество между Европейската общност и нейните държави членки и Конфедерация Швейцария за борба с измамите и с друга незаконна дейност, засягащи техните финансови интереси и Заключителния акт към него. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Споразумението е подписано през 2004 г. Присъединяването на България към документа ще разшири сътрудничеството с останалите членки от ЕС и Швейцария в борбата с измамите и защитата на техните финансови интереси.

Документът предвижда да бъдат посочени едно или повече централни звена от държавите членки, които да обработват исканията за административна помощ и да възлагат на компетентните административни органи задължението за оказване на исканото съдействие.

Централните органи за получаване и изпращане на молби за правна помощ по производства, образувани от административните органи за правонарушения, по които решението може да доведе до производство пред наказателен съд у нас, ще бъдат Върховната административна прокуратура - за правна помощ по административни производства, преди постъпването им в съда, и Министерството на правосъдието - по административни производства в съдебна фаза на наказателното производство.

Министерството на правосъдието ще бъде и централен орган за получаване и изпращане на молби по граждански дела, свързани с наказателни производства, докато наказателният съд не се е произнесъл с присъда.

Дирекцията „Координация на борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейските общности“ в администрацията на Министерския съвет ще обработва исканията за административна помощ и ще възлага на компетентните органи задължението за оказване на исканото съдействие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още