IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спряха конкурс за реклама върху тролеи и трамваи в София

Обявената начална месечна наемна цена е десет евро/кв. м без ДДС

17:19 | 23.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Спряха конкурс за реклама върху тролеи и трамваи в София

Комисията по транспортна политика на Столичния общински съвет гласува единодушно спирането на конкурса, обявен от „Столичен електротранспорт“, за отдаване на рекламни площи върху превозните средства на дружеството, съобщи БТА.

Основният мотив на съветниците беше обявяването на конкурсната процедура в разрез с изискванията на
Наредбата за реда за учредяване на търговски дружества и упражняване на правата на собственост на общината в търговските дружества.

Съветниците решиха доклад за обявяването на конкурсната процедура да бъде внесен отново след ясни критерии и обявяването на открита процедура по реда на Закона за обществените поръчки в съответствие с нормативните актове на Столичния общински съвет.

Освен това, според комисията, обявлението за отдаване на рекламните площи е направено преди да е ясен съдебният изход от жалбата в съда срещу Наредбата за реклама на Столичната община.

Конкурсната процедура беше обявена в началото на юли след решение на Съвета на директорите на „Столичен електротранспорт“ ЕАД за предоставяне на площи, представляващи външната част на общо до 168 трамвайни мотриси и до 78 тролейбуса за реклама за срок от две години. Обявената начална месечна наемна цена е десет евро/кв. м без ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още