IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на САФ Магелан на Неофициален пазар, сегмент „А” от 31 юли

Емисията от акции на Петрол АД отговаря на изискванията и няма да бъде преместена от Официален пазар на акции сегмент „В” на Неофициален пазар

16:02 | 23.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на САФ Магелан на Неофициален пазар, сегмент „А” от 31 юли

От 31 юли 2008 г. емисията акции на САФ Магелан АД с код 6S2 ще бъде преместена от Неофициален пазар на акции, сегмент „В” на Неофициален пазар на акции, сегмент „А”. Това съобщиха от БФБ-София.

САФ Магелан АД, която е подала заявление за преместване на 9 юни, е едно от общо 28-те дружества, чиито емисии, търгувани на Неофициален пазар на акции, сегмент В, към 7 юли отговарят на критериите за търговия на Неофициален пазар на акции, сегмент „А”.

На основание чл. 8, ал. 4 от Правилника за дейността на БФБ-София АД, изискването за емисия, търгувана на по-нисък сегмент, да бъде преместена на по-горен, е дружеството да представи сключен договор с маркет мейкър, работещ при условията на правилника.

Днес няма търговия с книжата на САФ Магелан. Последно сключени сделки по позицията е имало на 18 юли, когато 84 акции са сменили притежателите си при цена от 20,10 лв. на акция.

От БФБ-София съобщиха още, че емисията от акции на Петрол АД, която беше поставена под наблюдение за срок от 3 месеца, няма да бъде преместена от Официален пазар на акции сегмент „В” на Неофициален пазар, тъй като отговаря на изискванията на чл. 5, ал. 2, т. 3-8 от част III Правила за допускане до търговия.

Днес 7 618 акции на Петрол АД смениха притежателите си при средна цена от 9,01 лв. за акция, което представлява 2,23 на сто спад по позицията.

Свързани компании:

САФ Магелан АД(6S2)

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още