IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг ще заведе съдебен иск срещу EVN

Искът ще бъде заведен заради пропуснати ползи и претърпени значителни материални щети заради прекъсването на електрозахранването на 5 юли

15:25 | 23.07.08 г.
Съюзът на собствениците в Слънчев бряг ще заведе съдебен иск срещу EVN

Съюзът на собствениците в курорта Слънчев бряг ще заведе съдебен иск срещу електроразпределителното дружество EVN, съобщи след приключила среща на Управителния съвет на организацията председателят на съвета Елена Иванова, цитирана от БТА.

Представители на EVN са били поканени на срещата днес, но не са присъствали. Срещата предвиждаше двете страни да обсъдят конкретни мерки за обезщетение на хотелиерите и ресторантьорите в комплекса след прекъсването на електрозахранването на 5 юли за повече от 5 часа.

Съдебният иск срещу EVN ще бъде заведен заради пропуснати ползи и претърпени значителни материални щети, допълни Иванова.

Искът ще бъде колективен и ще бъде предявен от Съюза на собствениците. Едва след като съдът се произнесе по това дело, всеки хотелиер или ресторантьор ще внесе самостоятелен иск за обезщетение за загубите, които е претърпял.

Щетите ще бъдат установени чрез протоколи за бракувана храна, за изгорели електроуреди, с документи за пропуснати ползи от закуската и обяда на туристите, както и с отлив на конкретен брой туристи, отказали резервация в този период, добавиха от организацията.

Според хотелиерите загубите реално могат да се отчитат и през следващата година, защото в момента се сключват договорите за следващия сезон и е възможно туроператорските фирми да се откажат да водят туристи в Слънчев бряг, ако са станали свидетели на спирането на тока.

По-късно Иванова е съобщила, че в официално писмо от EVN са предложили срещата, насрочена за днес, да се състои на 5 август. Приемаме предложението, но на тази среща фирмата ще бъде уведомена за вече депозирания в иск в Окръжен съд-Бургас, каза Иванова.

След авариите в Слънчев бряг от EVN съобщиха, че пускат нова мобилна подстанция с цел да се повиши сигурността на електрозахранването в региона на курорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още