IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Билборд АД тегли 1 млн. евро от Банка Пиреос

Кредитът ще бъде използван за закупуване на пет броя машини за широкоформатен печат и довършителни работи

10:35 | 23.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Билборд АД тегли 1 млн. евро от Банка Пиреос

Билборд АД е сключило договор с Банка Пиреос България АД за инвестиционен банков кредит в размер на 1 млн. евро, сочи съобщение на дружеството, публикувано в "Бюлетин Investor.bg".

Кредитът ще бъде използван за закупуване на пет броя машини за широкоформатен печат и довършителни работи.

Сумата е предоставена за срок от 5 години, считано от 22 юли 2008 г.

Като обезпечение за вземанията на банката е договорен особен залог върху машините, които ще бъдат закупени със средствата от кредита.

По-рано този месец стана ясно, че общо 100,706 млн. лв. ще бъдат инвестирани през двугодишния период, предвиден за реализация на проекта „Изграждане на нова печатна база за листов и ролен печат в град Костинброд" на Хиитсет ЕООД, дъщерно дружество на Билборд АД. 11 на сто от общия размер на капитала, необходим за реализацията на инвестиционния проект, ще бъдат инвестирани от Билборд, а останалите 89% ще се осигурят чрез уреждане на банкови заеми.

До момента за днес 880 акции на компанията са сменили притежателите си при средна цена от 5,07 лв. за акция, което представлява 0,98% спад.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още