IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 21 юли

07:37 | 21.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 21 юли

Мъгла обви новия мандат на борсовото ръководство
в. Дневник

Съветът на директорите на Българската фондова борса, който асоциацията на инвестиционните посредници (БАЛИП) поиска да бъде сменен, е вписан миналата година за нов 5-годишен мандат на основата на невярно подадени данни, сигнализираха акционери в компанията.

Промени в съвета на директорите или преизбиране на членовете му може да прави само общото събрание на акционерите. Такива са разпоредбите и на Търговския закон, и на устава на пазарния оператор. В дневния ред на проведеното през 2007 г. събрание обаче не е имало такава точка и решение не е приемано, става ясно от протокола за провеждането му. Въпреки това на 15 май тази година в новия търговски регистър към Агенцията по вписванията цялото ръководство на борсата е записано с мандат до 14 юни 2012 г. - точно пет години след миналогодишното общо събрание, показа проверка на "Дневник".

Борсата е лидер по разходи за заплати към приходи
в. Дневник

БФБ - София, е сред финансово най-привлекателните предприятия за професионалистите на капиталовия пазар в България. За миналата година 30% от приходите на дружеството (или общо 2.9 млн. лв.) са отишли за възнаграждения на персонала от 38 души. Разходите за възнаграждения като процент от приходите са значително по-високи в сравнение например с румънската борса и световния лидер NYSE Euronext.

Депутатите ще разследват и ортаците на Ахмед Доган
в. Сега

Депутатите от комисията за борба с корупцията, която проверява какви имоти притежава лидерът на ДПС Ахмед Доган и как са придобити те, разширяват кръга на разследването си. То ще обхване и лицата, на чието име се водят сградите, за които се твърди, че са свързани със Сокола. Ще се проверява как са се сдобили с постройките, с какъв бизнес се занимават, какви са им доходите и платили ли са данъците си.

Досега е констатирано, че четири от петте имота, свързвани с името на Сокола, са притежание на други хора. Само за имота в родното село на Доган - Дръндар, има данни, че е на негово име, съобщиха депутати вчера. Сараите и хотелите в с. Росенец, Бургаско, Девин, Рибарица и в софийския квартал "Бояна" са собственост на приближени до Сокола лица.

Чуждите туристи виновни за лошия имидж на България
в. Новинар

Често се получава така, че чужди туристи петнят името на България като дестинация, заяви председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова. Летовниците съобщавали за несъществуващи проблеми, които са имали по време на почивката си в черноморските ни курорти, като така целят да си получат парите обратно, коментираха от бранша. Миналата седмица британски туристи се оплакаха пред медии от Острова от хранителни натравяния, получени в курорта Елените, и от лошото обслужване на персонала. Няколко дена преди тази случка друга група, отново британски туристи в същия комплекс, алармираха, че персоналът прави секс в стаята им. От комплекса заявиха, че всичко това е, за да се направи лош имидж на страната ни, както и опит да получат парите си обратно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още