IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 18 юли

08:00 | 18.07.08 г.
Преглед на печата за 18 юли

Кабинетът отказа на Георги Гергов софийски терен за Пловдивския панаир
в. Сега

Теренът от 85 дка до столичното летище, който държавата се канеше да даде на Пловдивския панаир, за да прави свой софийски филиал, вчера неочаквано се оказа паркова зона. С този мотив кабинетът отложи прехвърлянето на терена от транспортното на икономическото министерство, докато столичната община и главният архитект Петър Диков не разрешат промяна на предназначението му.

Шефът на поделението в Челопечене обвинен
в. Стандарт

Обвинение срещу бившия шеф на бомбеното поделение в Челопечене майор Мирослав Митов повдигна днес Софийска военна прокуратура. Обвинението е за длъжностно присвояване в особено големи размери и престъпление по служба. Докато е бил на работа Митов е позволил провеждане на търг за цветни метали, при който фирма го е спечелила на много по-ниска цена.

Расте инвеститорският интерес към Обзор
в. Дневник

Обзор прилича на Слънчев бряг отпреди около шест години по мащабите на строителството, което кипи там. Селището има предимства заради близостта до морето и до основната пътна артерия Бургас - Варна, която го доближава на еднакво разстояние до двете големи крайморски летища. И в момента в Обзор се изграждат няколко комплекса. Проектите в процедура са много повече.

Конгресният туризъм набира популярност
в. Дневник

Недостатъчно модерни и добре оборудвани конферентни зали, ниско качество на обслужването и малко съпътстващи развлечения са пречките, които спъват развитието на конгресния туризъм у нас. Това каза във Варна председателят на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) Анелия Крушкова. Според нея България може да печели по около 100 млн. долара на година от конферентни прояви. Този сегмент е изключително доходоносен, а за тридневен престой в страната ни всеки бизнес турист оставя средно по около 1500 евро.

Проектът за небостъргач срещна отпор
в. Дневник

Броени дни след като стана ясен замисълът на "Феста холдинг" АД да изгради 40-етажен небостъргач на мястото на някогашния Шахдом, идеята срещна яростен отпор от кмета Кирил Йорданов. "Докато изтече мандатът ми (през есента на 2011 г.) или докато аз съм кмет, не може да има небостъргач, а градинката "Севастопол" ще остане недокосната", каза Йорданов във вторник.
Проектът премина през обсъждане в експертен съвет по устройство на територията (ЕСУТ) в община Варна на 9 юли.

Управителите на "Елените" отричат да има епидемия в курорта
в. Дневник

Публикацията на в. „Сън” за недоволните британски туристи в курорт "Елените" не отговаря на истината, обявиха мениджърите на ваканционната дестинация. В нито един от 4-те хотела в "Елените" не е постъпвало оплакване за неприлично поведение от страна на персонала, обяви управата на курорта в специално съобщение до медиите. "Мениджърите на "Елените" извършиха най-внимателна проверка по двата отделни случая. Изводът е: публикуваната информация не отговаря ни най-малко на истината", обявиха те.

Управителите опровергаха и оплакванията за заразяване със салмонелоза в комплекса. Случаят, описан и в таблоида "Дейли експрес", е свързан с доста тревожни твърдения за проблеми със 70 души от последните няколко седмици.

Хотели и ресторанти затварят заради липса на персонал
в. Новинар

Само преди няколко години основен проблем в България беше безработицата, която стигна нива над 18 процента. Сега тя е само 6,9 процента, но страната ни изпадна в другата крайност – липсата на кадри. Недостигът на работна ръка най-остро се усеща в туризма, строителството и информационните технологии, като броят на незаетите позиции е близо 100 000, посочват експерти.
Най-сериозен е проблемът с кадрите в туризма. Според председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин близо 30 хиляди работници не достигат през този сезон по морето.

Сменят сирените с нова сигнална система
в. Сега

Нова сигнална система, която да предупреждава населението при взривове, обгазявания и други аварии, ще бъде инсталирана в най-скоро време. Това стана ясно след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност. Сегашните сирени са предназначени за оповестяване при въздушно нападение, поясни Първанов. Той беше запознат с доклада от проверката за инцидента с взривения склад в Челопечене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още