IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УС на Монбат гласува за обратно изкупуване на 115 хил. акции

Максималната цена е 15,04 лв. за акция, каквато е била максималната цена на 29 май тази година, а минамалната е равна на минималната от деня предхождащ конкретното обявление за изкупуване

15:25 | 17.07.08 г.
УС на Монбат гласува за обратно изкупуване на 115 хил. акции

Управителният съвет на Монбат АД е гласувал за обратно изкупуване на 115 380 акции, на свое заседание от днес в 14:00 ч. Решението е на основание чл. 20а от Устава на дружеството във връзка с чл. 187б от Търговския закон, става ясно от публикация в "Бюлетин Investor.bg".

Началният срок за обратното изкупуване и избрания от УС лицензиран инвестиционен посредник ще бъде определен в отделно решение на УС и оповестен съгласно законовите разпоредби, като дружеството уведоми КФН, БФБ и обществеността за броя собствени акции, които ще изкупи и за инвестиционния посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването.

Уведомяването ще бъде извършено след приключване на борсовата сесия, най-късно до края на работния ден, предхождащ деня на изкупуването.

Брой акции, подлежащи на обратно изкупуване по настоящата процедура – до 0,295 % от регистрирания капитал или до 115 380 броя акции. Останалото допустимо за обратно изкупуване количество съгласно ограничението на чл. 111, ал. 5 от ЗППЦК може да бъде изкупено в сроковете и рамките на овластяването по чл. 20а от Устава на дружеството.

Минимална цена на обратно изкупуване ще е минималната цена, постигната на БФБ в последния ден, предхождащ конкретното решение на УС за начална дата на обратното изкупуване.

Максимална цена на обратно изкупуване ще е максималната дневна цена, постигната на БФБ на 29.05.2008 г. На този ден максималната цена е била 15,042 лв. за акция, а средната 13,61 лв. за акция.

Срока за извършване на обратното изкупуване, в това число и заплащане на изкупените акции е до 180 календарни дни, считано от деня, следващ датата на оповестяване по реда на чл.111, ал.6 от ЗППЦК. В случай на изчерпване на количеството , а именно дружеството изкупи до 115 380 броя акции процедурата по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила. В случай, че в срока по първото изречение не се изкупи максималния брой акции, УС по своя преценка може да удължи срока с нови 180 календарни дни при съответно прилагане на разпоредбата на предходното изречение.

УС овластява председателя на УС – Атанас Бобоков, да извърши всички необходими правни и фактически действия по процедурата по обратното изкупуване чрез лицензиран инвестиционен посредник, в това число да обяви в Търговския регистър решението на УС.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още