IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Одобриха идеята баби да гледат внуците срещу 220 лв. на месец

За гледане на едно дете ще се получава по една минимална работна заплата месечно (сега тя е 220 лв.), а за гледане на близнаци - по 300 лв. на месец

12:32 | 17.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Одобриха идеята баби да гледат внуците срещу 220 лв. на месец

Хора на пенсионна възраст ще получават заплащане от държавата, ако гледат деца на възраст от девет месеца до навършване на три години, съобщи в Министерския съвет днес Лазар Лазаров - заместник-министър на труда и социалната политика.

Мярката е част от Националния план за действие за насърчаване на равнопоставеността на жените и мъжете при достъпа до здравеопазване, образование и заетост, одобрен днес от кабинета.

Изборът на гледачи за децата ще се прави от родителите и е напълно възможно това да са бабите и дядовците им, посочи Лазаров. За гледане на едно дете ще се получава по една минимална работна заплата месечно (сега тя е 220 лв.), а за гледане на близнаци - по 300 лв. на месец, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още