IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Завършват процедурите по оставащите проекти по ИСПА до края на 2008

Според Джевдет Чакъров средствата по ИСПА „ще бъдат усвоени до последното евро“

17:47 | 15.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Завършват процедурите по оставащите проекти по ИСПА до края на 2008

До края на годината ще завършат процедурите по оставащите за изпълнение проекти по ИСПА. Това съобщи министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров в пловдивското село Костиево, цитиран от БТА. С кмета на община "Марица" Запрян Дачев министър Чакъров направи първа копка на канализация, финансирана от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Вече са обявени процедури по първия лот от проекта за водния цикъл на София, а също и по проектите за Кюстендил и Варна, допълни Чакъров. По думите му през следващата седмица ще бъде обявено официално започването на строителството на пречиствателни станции в Попово и в Търговище, а през септември - и в Шумен.

Министър Чакъров уточни, че средствата по ИСПА „ще бъдат усвоени до последното евро“.

Имаме програма да изградим канализация и в най-малките населени места в страната, като средствата ще се осигуряват от ОП "Околна среда" за селищата с 2000 и повече жители, а за тези с население под 2000 жители - от Програмата за развитие на селските райони и от ПУДООС, каза министърът.

Съвсем скоро се очаква да завърши първият етап от оценката на подадените до момента проекти по приключилите три процедури по ОП "Околна среда", обясни Джевдет Чакъров. Той допълни, че в близко време ще бъдат обявени нови процедури за набиране на проекти във водния сектор, в областта на управлението на отпадъците и на опазването на биологичното разнообразие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още