IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БАИ ще помага на борсата да привлича чуждестранни емитенти

Двете институции регулярно ще си разменят информация за чуждестранните инвестиции в България

14:20 | 15.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
БАИ ще помага на борсата да привлича чуждестранни емитенти

Българска фондова борса – София и Българската агенция за инвестиции (БАИ) подписаха меморандум за сътрудничество, съобщиха от БФБ.

Предвижда се двете институции регулярно да си разменят информация за чуждестранните инвестиции в България, включително и за вложенията на капиталовия пазар. Борсата ще разчита на съдействие от страна на БАИ в усилията й за привличане на нови емитенти сред чуждестранните компании с инвестиционен интерес към България, се посочва в съобщението.

Чрез този меморандум за сътрудничество БФБ-София и БАИ се ангажират да спомагат с общи усилия за подобряването на инвестиционния климат в страната и за популяризирането на българския бизнес в чужбина.

Двете страни са се споразумели също така да организират общи инициативи с цел разясняване и популяризиране на инвестиционните възможности в страната, както и на предимствата на публичния статут на компаниите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още