IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Френската Армарис иска да прави център за ремонт на кораби във Варна

Компанията, която ще строи корвети за българския флот, иска да изгради единия от двата предвидени кораба у нас

12:09 | 14.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Френската Армарис иска да прави център за ремонт на кораби във Варна

Френската компания „Армарис“, която ще строи многоцелеви корвети за българския флот, кандидатства за приватизацията на „Терем-КРЗ Флотски арсенал - Варна“ ЕООД. Това съобщи днес във Варна посланикът на Франция у нас Етиен дьо Понсен, цитиран от БТА.

По думите му целта на френската корабостроителна компания е в предприятието да бъде изграден център за ремонт на кораби.

Дипломатът добави, че първата от двете корвети за Военноморските сили ще бъде построена във Франция. Планът на френската компания е вторият кораб да се изгради в корабостроителницата във Варна.

По думите му целта на „Армарис“ е следващите кораби, които ще бъдат за износ, също да се строят във Варна. Според дипломата това ще разкрие нови работни места в града.

Заводът „Флотски арсенал“ е основан през 1897 г. Разположен е на брега на Варненското езеро на 20 километра от града на територия от 617 декара. В базата се създават и ремонтират малотонажни многоцелеви и специализирани кораби.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още