IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петрол инвестира или дава дивидент с парите от продадените бензиностанции

По прогнози на компанията пазарът на горива у нас тази година ще достигне 2,5 млрд. литра, като „Петрол“ очаква да продаде 400 млн. литра

13:32 | 11.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петрол инвестира или дава дивидент с парите от продадените бензиностанции

Парите, взети от продажбата на 75-те бензиностанциите на „Лукойл България“, могат да бъдат реинвестирани или дадени като дивидент. Това ще се реши от акционерите на дружеството, каза на пресконференция днес Цветан Димитров - главен директор „Финанси и икономика“ на „Петрол“ АД.

По думите му въпреки поскъпването на горивата и свиването на маржа на печалбата „Петрол“ се развива успешно и няма опасност за компанията. Не се предвижда смяна на мажоритарния собственик, посочи още Димитров.

По прогнози на компанията пазарът на горива у нас тази година ще достигне 2,5 млрд. литра, като „Петрол“ очаква да продаде 400 млн. литра. Миналогодишните продажби на дружеството са били 460 млн. литра, като тогава сметките са определяли и продадените 75 бензиностанции.

Преговаряме за франчайзинг на още около 20 бензиностанции и до средата на следващата година ще успеем да се върнем на лидерска позиция в продажбите на дребно или да сме много близо до „Лукойл България“, казаха от компанията.
 

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още