IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Свилоза гласуваха промяна в предмета на дейност

Решението е взето с пълно мнозинство на проведено на 5 юли Общо събрание

12:02 | 11.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Свилоза гласуваха промяна в предмета на дейност

Акционерите на Свилоза АД са гласували запромяна в предмета на дейност, съобщиха от компанията. Решението е взето с пълно мнозинство на проведено на 5 юли Общо събрание.

Новият предмет на дейност е формулиран като “холдингова дейност, участие в други дружества, обединения на търговски дружества и сдружения със стопанска цел или в тяхното управление, производство и реализация на сулфатна избелена целулоза и производни от нея, както и извършване на всякакви други дейности, незабранени от закона”.

Досегашният предмет на дейност на дружеството бе "производство и реализация на изкуствени химически влакна и коприни, сулфатна избелена целулоза и продукти от нея и топло и елктроенергия, ремонтна, монтажна и транспортна дейност, търговия в страната и чужбина".

С обикновено мнозинство на Общото събрание са приети и промени в състава на управителния орган на Свилоза АД, без да се изменя числеността му. Красимир Дачев остава Председател на Съвета на директорите. Освободени са останалите двама членове – Бони Бонев и Михаил Колчев, а на тяхно място са избрани две юридически лица – съответно Свилоза 2000 АД - Свищов, представлявано от Виктор Зарев, и KBD S.A – Люксембург, представлявано от Михаил Колчев.

Промяната в ръководството на Свилоза АД е съобразена с необходимостта от нов стил и стратегия на управление след изпълнението на инвестиционната програма за увеличение на производствения капацитет и с перспективите за бъдещи придобивания на дружеството, уточняват от компанията.

Общото акционерно събрание на Свилоза не е освободило от отговорност членовете на управителните органи за дейността им през 2007 г. Акционерите са гласували още за попълване на фонд „Резервен” с неразпределената печалба от минали години в размер на 4,47 млн. лв.

От началото на днешната борсова сесия по позицията на Свилоза са прехвърлени 7 акции на средна цена от 3,89 лв., което представлява спад от 10 на сто.
 

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още