IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

От днес Жеваго снабдява Кремиковци

Това предвижда подписаното малко преди полунощ на 10 срещу 11 юли споразумение между комбината и Ворскла Стийл

09:35 | 11.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
От днес Жеваго снабдява Кремиковци

От днес фирмата Ворскла Стийл България на украинския бизнесмен и депутат Константин Жеваго трябва да започне снабдяването на Кремиковци със суровини за производство. Това предвижда подписаното малко преди полунощ на 10 срещу 11 юли споразумение между комбината и Ворскла Стийл, съобщи Dnes.bg.

Споразумението бе обявено пред протестиращите работници от синдикалните лидери. Те съобщиха, че подписите под документа са на изпълнителния директор на Кремиковци Гунтупали Джаганадам и пълномощниците на Константин Жеваго.

Това накара останалите до полунощ около 500 работници от комбината, които над 10 часа бяха блокирали административната сграда на Кремиковци, да вдигнат блокадата. Тя целеше да спре заминаването на ръководството на комбината и да го накара да подпише споразумението с Жеваго.

Подписаният в края на деня вчера документ носи дата 11 юли.

Предвижда се Ворскла Стийл да осигури доставка на суровини за работата на Кремиковци и да поеме задълженията към НЕК, Булгаргаз, БДЖ. От днес трябва да започне изплащане на заплатите за май и юни в предприятието.

Говорителят на Ворскла Стийл България Виктор Еманюк е заявил, че компанията на Константин Жеваго има готовност веднага да започне доставката на суровини за Кремиковци, защото те „стоят по българските пристанища“.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още