IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

100 хил. лв. глоба за ЗПАД ДЗИ Общо застраховане заради лъжи за Булстрад

Разпространените данни са довели до забавяне възлагането на договор за обществена поръчка и са предизвикали негативен ефект върху дейността на ЗПАД „Булстрад”

16:23 | 09.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
100 хил. лв. глоба за ЗПАД ДЗИ Общо застраховане заради лъжи за Булстрад

Санкция от 100 хил. лв. наложи Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на ЗПАД „ДЗИ Общо застраховане” заради разпространяване на невярна информация за ЗПАД „Булстрад”, става ясно от съобщение на регулаторния орган.

Производството е образувано по молба на Булстрад, който е класиран на първо място в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Застраховка „Отговорност на собственици и оператори на Летище София, Летище Пловдив, Летище Горна Оряховица и отговорност на ДП „РВД” за функциите, изпълнявани от него по организация, обслужване на въздушното движение, комуникация, навигация и обзор, аеронавигационно и информационно обслужване, метеорологично обслужване и управление на въздушното пространство за 2008 г.”

Комисията е установила, че ЗПАД „ДЗИ Общо застраховане” е изпратило до съвъзложителите писма с невярна информация за конкурента си.

Разпространените данни са довели до забавяне възлагането на договора за обществена поръчка и са предизвикали негативен ефект върху дейността на ЗПАД „Булстрад”.

КЗК счита, че подобно поведение създава недоверие относно качествата на конкурентното дружество и противоречи на добросъвестната търговска практика, се посочва в съобщението.

Относно решението на КЗК от ръководството на ЗПАД „ДЗИ Общо застраховане” съобщиха за Investor.bg, че ще обжалват решението в законоустановения срок. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още