IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Една четвърт от съоръженията по жп-линията Крумово-Свиленград - подновени

Мутафчиев е препоръчал на изпълнителя да ускори всички дейности, свързани с работите в районите на гарите по трасето

17:37 | 09.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Една четвърт от съоръженията по жп-линията Крумово-Свиленград - подновени

До момента изпълнението на договора  за реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив – Свиленград в участъка Крумово – Първомай сочи изпълнение на частта "големи съоръжения" (пътни и железопътни) – извършени са около 25% от общия обем на работите. Това са част от заключенията, направени днес по време на работно посещение и оглед на обекта от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, съобщиха от Министерството на транспорта. Изпълнител по договора е фирма TERNA S.A. (Гърция).

Другите заключения от огледа относно изпълнението на договора са: извършени са около 55% от общия обем на работите земните работи; извършени са около 10% от общия обем на работи по железния път ; електрификацията (включително тягови подстанции) – е само около 5% от общия обем на работите; извършени са около 15% от общия обем на работите по съществуващите приемни здания (гари) .

Министър Мутафчиев е получил и актуализирана работна програма по проекта. В хода на обсъжданията министърът е отбелязал, че изпълнителят е постигнал значителен напредък при извършването на земните работи и съоръженията.

Едновременно с това обаче Мутафчиев е направил няколко препоръки към изпълнителя, а именно: ясно да се ангажира с всички срокове в актуализираната работна програма и да не допуска никакво отстъпление или междинни закъснения; да ускори всички дейности, свързани с работите в районите на гарите по трасето, за да се осъществи максимален синхрон с изпълнителя на договора за изграждане на системите за сигнализация и телекомуникации; да осигури пълна мобилизация на ресурсите си, за да бъде постигнато максимално ускоряване на изпълнението на договора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още