IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Близо 1 млн. туристи посетили „Двореца“ в Балчик през 2007 г.

Архитектурната забележителност предизвиква голям интерес освен у обичайните посетители - българи и румънци, напоследък и сред немски, английски и руски туристи

10:10 | 09.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Близо 1 млн. туристи посетили „Двореца“ в Балчик през 2007 г.

Близо 1 млн. туристи са посетили бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария „Двореца“ в Балчик, съобщи директорът на държавния културен институт Тошко Гяуров.

Архитектурната забележителност предизвиква голям интерес освен у обичайните посетители - българи и румънци, напоследък и сред немски, английски и руски туристи.

В края на юли ще бъдат отворени офертите за монтиране на електронни бариери на три входа на „Двореца“ и Ботаническата градина в Балчик, съобщи Гяуров за БТА днес. Конкурсът е за малка обществена поръчка - до 30 000 лева.

С въвеждането на електронно отчитане на билетите ще стане възможно и отварянето на една каса за туристите, допълни той. Сега посетителите на архитектурно-парковия комплекс се редят на две опашки за билети.

След няколко годишни спорове Софийският университет, който стопанисва Ботаническата градина, и Министерството на културата се споразумяха в комплекса да се влиза с един билет и приходите да се делят наполовина.

По думите на Гяуров след отварянето на една каса няма да има промяна в таксата за вход и туристите ще плащат общо по десет лева вместо за два билета по пет лева, както е сега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още