IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Близо 101 млн. лв. инвестира Билборд в новата си печатна база

Близо 90 на сто от инвестицията ще бъдат осигурени от банкови заеми

13:54 | 08.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Близо 101 млн. лв. инвестира Билборд в новата си печатна база

Общо 100,706 млн. лв. ще бъдат инвестирани през двугодишния период, предвиден за реализация на проекта „Изграждане на нова печатна база за листов и ролен печат в град Костинброд” на „Хиитсет” ЕООД, дъщерно дружество на „Билборд” АД.

Това съобщиха от Българската агенция за инвестиции, която утре ще връчи сертификат за инвестиция клас А за проекта.

Билборд ще инвестира 11% от общия размер на капитала, необходим за реализацията на инвестиционния проект. Останалите 89% от нужните средства Хиитсет и Билборд ще осигурят чрез уреждане на банкови заеми.

Общият брой на заетите лица за първата прогнозна година е 177 души, като от тях 36 са на несменен режим на работа. Очакванията на инвеститора са броят на работните места през следващите години да расте.

Продукцията на новата печатна база ще е със значителен експортен потенциал, насочен предимно към съседни на България страни като Румъния, Гърция, Сърбия и Македония, се казва в съобщението.

Съществуват и възможности за реализация на печатна продукция при особено големи тиражи за целеви западноевропейски клиенти (Квеле, Некерман, Отто и др.).

Към момента акциите на Билборд отчитат спад от 1,25 на сто до средна цена 10,54 лв. при прехвърлени 1924 броя. 

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още