IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Екологичните оценки на завода за отпадъци на София - готови тази година

По-голямата част от средствата за завода за отпадъците на София ще бъдат осигурени по оперативната програма „Околна среда"

17:33 | 04.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Екологичните оценки на завода за отпадъци на София - готови тази година

Проектирането и процедурите по екологични оценки на завода за отпадъци на София трябва да завършат до края на годината. Това ще бъде записано в меморандум, който се споразумяха да подпишат Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Столичната община, съобщиха от кабинета.

Изготвянето на документа е договорено днес на среща при вицепремиера Меглена Плугчиева, на която е бил обсъден проблемът със софийските отпадъци. В срещата са участвали министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров, столичният кмет Бойко Борисов и представители на дирекциите „Околна среда” и „Регионално развитие” на Европейската комисия.

По-голямата част от средствата за завода за отпадъците на София ще бъдат осигурени по оперативната програма „Околна среда”, а останалите ще са от държавния бюджет и заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) или Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

В меморандума ще бъде записано още, че до края на септември ще бъде намерено решение за балираните отпадъци на София, разположени в момента на площадки в столицата.

Документът трябва да бъде подписан до 20 юли, а след това той ще бъде изпратен и на ЕК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още