IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Грешката на Тадаръков била, че не се държал подходящо с ЕК

Започва процедура за избор на одитиращ орган за плащанията от фонд „Земеделие“

13:30 | 04.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Грешката на Тадаръков била, че не се държал подходящо с ЕК

Експертите на Европейската комисия (ЕК) досега не са констатирали корупционни схеми по САПАРД, а основната грешка на подалия оставка директор на фонд „Земеделие“ Димитър Тадаръков е, че не се е държал по подходящ начин с представителите на Европейската комисия. Това заяви по време на днешния парламентарен контрол министърът на земеделието Валери Цветанов.

Той съобщи, че още днес ще предложи на мястото на уволнения заместник шеф на фонд „Земеделие“ Владимир Карамишев да бъде назначена Чарлина Вичева, която към момента е пълномощен министър на България по европейските въпроси в Брюксел.

От изказването на Цветанов стана ясно още, че от днес стартира процедурата по избора на сертифициращ (одитиращ) орган на земеделското министерство. Набирането на документи ще продължи до 21 юли, като могат да кандидатстват както български, така и фирми от други членки на ЕС.

Въпросният сертифициращ орган фактически ще одитира и контролира плащанията, извършвани от фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още