IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ИХ България издава конвертируеми облигации до 22 млн. лв.

Срокът (матуритетът) на облигационния заем ще е 3 години, а лихвата 8,75% на годишна база

11:12 | 04.07.08 г.
ИХ България издава конвертируеми облигации до 22 млн. лв.

Индустриален Холдинг България АД-София ще емитира конвертируеми облигации в общ размер до 22 млн. лв., съобщи дружеството чрез "Бюлетин Investor.bg".

Решението е взето на проведеното на 30 юни Общо събрание на акционерите на холдинговото дружество.

Облигациите ще са с номинална и емисионна стойност 100 лева. Минималният размер, при който заемът ще се счита за сключен, е при записване и заплащане на облигации с обща номинална стойност не по-малка от 11 млн. лева.

Срокът (матуритетът) на облигационния заем ще е 3 години, а лихвата 8,75% на годишна база.

Конвертирането на облигациите в акции ще се извърши на падежа на облигациите, както и с междинно конвертиране в края на втората година на заема. Всеки облигационер ще има право, съгласно условията на облигационния заем и проспекта за публично предлагане на емисията конвертируеми облигациите, вместо изплащане на притежаваните от него облигации, да ги замени (конвертира) в такъв брой акции, отговарящи на актуалното към момента на замяната конверсионно съотношение.

На събранието е гласувано дивидент за миналата година да не се разпределя като печалбата, която възлиза на 3 727 262 лева ще бъде отнесена в резервите.

Променен е уставът на ИХ България като е предвидено в срок до 5 години на основание чл. 196 от Търговския закон Управителния съвет, след одобрение на Надзорния съвет, УС да може да приема решения за увеличаване регистърния капитал на дружеството до номинален размер от 100 млн. лева чрез издаване на нови обикновени акции, включително и с цел осигуряване правата на притежателите на конвертируеми облигации да превърнат облигациите си в акции.

До момента книжата на ИХ България добавят 2% до 7 лева при обем от 9 388 прехвърлени лота.
 

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още