IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци ще преработва стомана за АрселорМитал

Има възможност това сътрудничество да доведе до бъдещи потенциални инвестиции, казват от компанията

11:03 | 04.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци ще преработва стомана за АрселорМитал

Кремиковци АД сключи договор за ишлеме с металургичната компания АрселорМитал, която е един от кандидатите за покупка на дружеството, става ясно от съобщение на българския завод.

Съгласно договора всички суровини, доставяни от АрселорМитал, ще се преработват в стомана от Кремиковци АД. Продукцията също ще се реализира от Кремиковци като част от споразумение за търговско представителство с АрселорМитал.

В договора, чиито финансови параметри не се уточняват, има клауза за разходи за екологична дейност и за подпомагане на завода и капитални ремонти на оборудването.

В началото производството ще се запази на ниво 60 000 т/месец и ще се увеличава с подобряване състоянието на агрегатите, уточняват от Кремиковци.

„Има възможност това сътрудничество да доведе до бъдещи потенциални инвестиции, което ще обезпечи дългосрочната жизнеспособност на фирмата“, казват от металургичния завод.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още