IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Летище Пловдив вероятно ще приема самолетите за София

Летището в София остава затворено най-рано до 14.30, възможно е полети да не се извършват и след това

11:59 | 03.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Летище Пловдив вероятно ще приема самолетите за София

Три полета са заявени до момента на международното летище в Пловдив, съобщи изпълнителният му директор Янко Янков. Самолетът от Виена вече кацна с 23 пътници. Вторият от Москва се приземи в 11.00 ч., а пощенският самолет от Дормунд се очаква да се приземи всеки момент.

Пловдивското летище има възможност да приеме осем големи самолета. В момента там се намират три, при необходимост може да се поемат и повече, обясни Янков.

Пловдив е най-близкото до София летище, ако по решение на авиокомпаниите пътниците от София, които трябва да излетят днес, бъдат насочени към Пловдив, те също ще бъдат обслужени.

Авиокомпаниите, които са решили да пътуват до София, вероятно също ще бъдат обслужени в Пловдив. На летището не цари суматоха, работи се по предварителен график.

Софийското летище е затворено до 14.30, в момента представители на авиокомпаниите са на среща с ръководството на аеропорта, при нужда е възможно забраната за полетите да се удължи.

По думите на министъра на транспорта Петър Мутафчиев има леки поражения на техническа сграда на Авиоотряд 28 и на терминал "Б", паднал е отломък от снаряд в близост да пътека „Квебек“, но тя е далеч на север и не се използва, каза министърът. 

Той посочи, че не очаква скоро да бъде отворено летището. „Ще моля пътниците да бъдат търпеливи; молим и авиокомпаниите да подават информация за своите полети, които трябва да пристигнат тук“, каза Мутафчиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още