IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ситуацията в Кремиковци е спокойна, готови са за евакуация при нужда**

Има готовност за действие при извънредни ситуации, заявиха от компанията за Investor.bg, работниците са на работните си места

10:51 | 03.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ситуацията в Кремиковци е спокойна, готови са за евакуация при нужда**

Засега в Кремиковци всичко е спокойно, казаха за Investor.bg от компанията във връзка с взривовете във военния склад в Челопечене.

В металургичния завод работниците и служителите са на работните си места и към момента няма указания за евакуацията им. Необичайна миризма в района на Кремиковци не се усеща, нито има счупени стъкла на цехове.

Работещите в комбината обаче са притеснени. Работник от завода коментира за Investor.bg по-рано днес, че има забавяне в старта на работа на сутрешната смяна и е възможно да се пристъпи към евакуация.

„Ние имаме готовност да действаме при извънредни ситуации”, заявиха от „Кремиковци”.

При направените при около половин час превантивни измервания на радиационния фон в района на "Кремиковци" от отдела за сигурност на комбината не са засечени никакви стойности над нормата на каквито и да било вредни вещества, съобщиха още за Invеstor.bg от компанията.

По думите на военния министър Николай Цонев опасността от нов мощен взрив в Челопечене е преминала и едва ли ще се наложи евакуацията в района да продължи дълго.

Към момента на днешната борсова сесия акциите на дружеството падат с 4% до 2,40 лв. за брой.

**Актуализирано към 11:35 часа

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още