IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефът на митницата в Русе подаде оставка

Срещу Кирил Йорданов е образувано дисциплинарно производство, по което е трябвало да даде обяснение на 3 юли

17:44 | 01.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на митницата в Русе подаде оставка

Със заповед на директора на Агенция "Митници" е образувано дисциплинарно производство срещу началника на митница Русе Кирил Йорданов и на 3 юли той е трябвало да даде обяснение по него, но вместо това той подаде оставка. Това съобщи директорът на Регионална митническа дирекция - Русе Костадин Соколов, цитиран от БТА.

Йорданов е бил проверяван за неправомерно възстановен акциз на земеделски производители в размер на 200 хиляди лева. Това е проверка, назначена с моя заповед през март, и вече е на приключване, допълни Соколов. Всички случаи са предадени на прокуратурата.

В същото време, допълни той, продължават проверките от миналата година на отдел "Акцизи" за неиздадени наказателни постановления. Имало е производства и срещу двама служители от отдела - единият е уволнен, а другият понижен в длъжност.

Миналата година са били открити 29 броя актове за митническа измама, които не са били заведени и съответно не са издадени наказателни постановления. Те също са предадени на прокуратурата - става въпрос за над 2 млн. лв., заяви Соколов.

"Това са скалъпени интриги на хора, които искат да ме злепоставят и да седнат в стола на началника на митницата, но аз съм сигурен, че нещата ще се изяснят", коментира обвиненията срещу него Кирил Йорданов. Мотивите за подадената си оставка той обясни с умора от работата в митницата.

На мястото на Йорданов като временно изпълняващ длъжността за 6 месеца е назначен Стефан Златков – заместник-директор на РМД Русе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още