IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Уволняват виновните за спрените пари по САПАРД, Тадаръков остава

Според земеделския министър Валери Цветанов Димитър Тадаръков не може да носи отговорност, тъй като нарушенията са станали доста преди той да заеме поста

14:29 | 30.06.08 г.
Уволняват виновните за спрените пари по САПАРД, Тадаръков остава

"Виновните за спряното финансиране по двете програми на САПАРД ще бъдат уволнени", каза земеделският министър Валери Цветанов, цитиран от Dnes.bg.

По думите му става дума за служители от фонд "Земеделие", допуснали документи за финансиране от организацията, които не отговарят на условията.

Според министъра директорът на фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков не може да носи отговорност, тъй като нарушенията са станали преди 5-6 години, доста преди той да заеме поста.

Цветанов е съставил комисия, която във вторник заминава за Брюксел, за да се запознае на място с критиките около изискванията по САПАРД.

"Пари има много - толкова, че едва ли може да ги усвоим", каза министър Цветанов. Според него обаче служителите на разплащателната агенция говорят на "брюкселски" и така държат на дистанция потенциалните получатели на европарите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 22.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още