IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БНБ получава 2,3 млн. евро дивидент от Банката за международни разплащания

Българската народна банка е акционер в Банката за международни разплащания, Базел от самото основаване на БМР през 1930 г. и притежава 8000 бр. акции

13:28 | 30.06.08 г.
БНБ получава 2,3 млн. евро дивидент от Банката за международни разплащания

Днес се проведе 78-то Годишно общо събрание на Банката за международни разплащания (БМР), Базел, съобщиха от Българска народна банка.

На събранието са присъствали управителите на централните банки - акционери в БМР, като Българската народна банка е била представена от управителя й Иван Искров.

В рамките на Годишното общо събрание на Банката за международни разплащания акционерите са одобрили 78-ия Годишен отчет на БМР, заверените от одиторите финансови отчети, разпределението на нетната печалба на банката, като в т.ч. бе гласуван дивидент за 2007/2008  финансова година по 265 Специални права на тираж (СПТ) на акция, което е увеличение с около 4% спрямо предходната година.

Общият размер на дивидента, който Българската народна банка се очаква да получи, е около 2.2 млн. евро.

Българската народна банка е акционер в Банката за международни разплащания, Базел от самото основаване на БМР през 1930 г. и притежава 8000 бр. акции.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още