IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

За двойно увеличение на капитала гласуваха акционерите на Билборд

На събранието е решено дивидент за 2007 г. да не бъде разпределян

13:20 | 30.06.08 г.
За двойно увеличение на капитала гласуваха акционерите на Билборд

Общото събрание на акционерите на Билборд АД е приело решение капиталът на дружеството да бъде увеличен двойно от 7 500 000 лева на 15 000 000 лева чрез преобразуване на част от резервите на дружеството в капитал, съобщи Билборд чрез Бюлетин Investor.bg.

Увеличението ще се извърши чрез издаване на нови 7 500 000 броя поименни безналични акции с право на глас и номинална стойност 1 лев всяка една.

На събранието е решено дивидент за 2007 г. да не бъде разпределян, като печалбата за миналата година да бъде отнесена като неразпределена такава.

Променен е уставът на Билборд, като е създадена нова ал. 11 към чл. 14 от него, която гласи: „Капиталът на дружеството може да се увеличава както по решение на Общото събрание, така и по решение на СД за срок от пет години в размер до 50 млн. лева. Увеличението на капитала от СД съобразно чл. 196 ТЗ може да се извърши без конкретна надлежна делегация за това от Общото събрание на акционерите за всеки конкретен случай, а изцяло на основание правомощията, предоставени му от настоящия член до пет години от вписване на настоящите изменения“.

За първото тримесечие на годината Билборд отчете ръст от 46 на сто в консолидираните продажби и печалба на годишна база до съответно 5,64 млн. лв. и 394 хил. лв.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още