IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 30 юни

08:07 | 30.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 30 юни

Цените за разговори от фиксирани към мобилни мрежи падат още
в. Дневник

Във вторник влизат в сила новите цени на едро за разговори от фиксирани към мобилни мрежи. Това ще бъде втората стъпка от поетапното им намаление в рамките на две години, което Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) договори с трите мобилни оператора през декември миналата година. Първата стъпка надолу беше направена през 1 февруари. Тогава цените на едро паднаха средно с около 10%, или с 3-4 стотинки. Дотогава минута разговор от стационарен телефон към мрежите на мобилните оператори се таксуваше между операторите по цени на едро в силен трафик по 38.1 ст., а в слаб трафик - по 36.6 ст.

От началото на февруари цените станаха по 35 ст. за натоварените часове и по 32.5 ст. за обаждания в ненатоварените часови зони. От 1 юли стъпката на намаление е с 8.6% в натоварено време, т.е. от 35 ст. пада на 32 ст., и с 10.8% - в ненатоварената часова зона, или от 32.5 ст. ще стане 29 ст. Новите цени на едро трябва да намерят отражение в цените на операторите на фиксирани мрежи към крайните клиенти.

"Паркинги и гаражи" плаща бонуси за вдигнати коли
в. Сега

Скандална практика за стимулиране на служителите си е въвела столичната общинска фирма "Паркинги и гаражи". Тя е заложила норма за вдигане и заскобяване на коли и за всеки автомобил отгоре плаща бонус на служителите си. Това служителите глобяват столичани за всякакви спорни ситуации и отказват да преразгледат решението си дори при грешка.

Шефът на "Синя зона" Альоша Замфиров обясни пред "Сега", че нормата при скобите е 17 на ден, като за 18-ата кола се дават 25 стотинки стимул, за 19-ата - 35, за 20-ата - 50 стотинки. Под 15 скоби на ден има санкция.
При паяците е въведена сходна система. Замфиров не успя да уточни над колко коли се полагат бонусите и на каква стойност са те. "Бяха някъде около 10 коли", коментира той.

ДАНС нищи кой пусна "Ку ку"-2
в. Стандарт

Родното ФБР търси източника на слуха за повишена радиация. В събота хората подлудиха редакции и институции, за да питат вярно ли е, че има повишена радиация от АЕЦ Козлодуй. Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров е сезирал Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) по повод разпространени вчера слухове за промяна в радиационната обстановка на площадката на АЕЦ "Козлодуй", съобщиха от министерството.

Снощи министър Димитров е разговарял с председателя на ДАНС Петко Сертов с искане да се направи проверка за източника на тези слухове. Причината е, че създаването на масова психоза по такава сериозна тема по смисъла на българското законодателство може да се тълкува като престъпление.

От министерството на икономиката посочват, че в публичното пространство съществуват съмнения за това, че става дума за организирана акция заради избраното време за разпространение на невярна информация - почивен ден, в който институциите могат по-трудно да реагират.

Депутати поискаха докладите на Брюксел за САПАРД
в. Новинар

Шефът на фонд “Земеделие” Димитър Тадаръков трябва да представи всички писма, които Европейската комисия е изпращала във връзка с усвояването на европарите. Това поиска зам.-председателят на подкомисията за контрол и усвояване на еврофондовете и депутат от ДПС Алиосман Имамов пред БНР. Причина за проверката са спрените от Брюксел в края на миналата седмица около 200 млн. лв. по програма САПАРД за развитие на селския туризъм и за закупуване на земеделска техника. Целта на проверката е депутатите да се запознаят с всичките препоръки и забележки в докладите, изпратени от Европейската комисия, и да се предприемат мерки за решаване на проблемите във фонда. Според Имамов основната причина за замразяването на средства по програмата е липсата на контрол от страна на фонда след изплащането на парите за готовите проекти.

Миков обеща нови паспорти след 10 месеца
в. Сега

Вътрешният министър Михаил Миков е дал нов краен срок, в който България най-после ще успее да изпълни европейските изисквания за паспорти с биометрични данни. Въпросът е бил поставен при посещението на МВР шефа във Франция и той обещал това да стане до 10 месеца. "Надявам се, че в срок от 6 до 10 месеца ще можем да приключим процедурата", заявил Миков във Франция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още