IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КТИ Съединение ще създава базиран във Виена хедж-фонд

Книжата на дружеството ще се търгуват на борсите в Лондон и Ирландия

14:51 | 27.06.08 г.
КТИ Съединение ще създава базиран във Виена хедж-фонд

КТИ Съединение АД чрез своя клон във Виена замисля да създаде нов хедж-фонд: East West High T ehnology Investment Fund, стана ясно след проведеното Общо събрание на дружеството.

Основните приоритети на хедж-фонда ще са два: внедряване на високи технологии предимно в Централна и Източна Европа, както и създаването на мрежови центрове за микроинвестиране. Целта им е да бъдат обхванати в максимална степен малките и средни инвеститори от тези региони.

Предвижда се седалището на управлението на фонда да бъде във австрийската столица, а борсовото позициониране - в Лондон и Ирландия. Идеята за създаването на фонда е „съкращаване на времето за реализацията на върхови постижения на науката и техниката с помощта на международния капиталов пазар и тяхната комерсиализация чрез инвестиции в продукти и услуги за производствено и лично потребление“.

На проведеното днес Общо събрание на акционерите на корпорацията беше направен отчет на работата по модернизирането на основни дъщерни фирми като Оптела – оптични технологии (вече с новото си име Оптела – лазерни технологии) АД, ЗММ Металик АД, Популярна каса – 95АД, както и на новосъздадените като Орфей клуб уелнес АД и други.

Със собствени средства на дружеството капиталът на КТИ Съединение от малко над 3 млн. лева (разпределен в 3 000 008 броя обикновени поименни безналични акции, всяка една с номинална стойност 1 лев) се увеличава на повече от 12 млн. лева, разпределени съответно в 12 000 032 броя обикновени поимени безналични акции, всяка една с номинална стойност 1 лев. Това ще се осъществи чрез капитализирането на част от печалбата на дружеството за 2007 г. в размер на 9 млн. лв. чрез записването на 9 000 024 броя обикновени поименни безналични акции, при което срещу всяка акция от старата се разпределят 3 акции от новата емисия. Всяка една от тях е с право на глас, на дивидент и на ликвидационен дял и е с номинална стойност 1 лев.

Общото събрание на акционерите прие решение и за попълване на фонд „Резервен" с близо 860 хил. лева, които ще се заделят също от печалбата на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още