IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕК ни спира още средства по САПАРД

Става дума за плащания по мерките „Развитие и диверсификация на икономическите дейности” и „Инвестиции в селското стопанство”

12:40 | 27.06.08 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК ни спира още средства по САПАРД

Европейската комисия е спряла две мерки по САПАРД - "Инвестиции в селското стопанство" и "Развитие и диверфикация на икономическите дейности", обяви вицепремиерът Меглена Плугчиева, цитирана от Dnes.bg.

След като през март ЕК прекрати плащанията по програма САПАРД, предвидени за подобряване на преработката и маркетинга на селскостопански и рибни продукти, сега Брюксел отново предприема рестриктивни мерки. Тогава от комисията обясниха спирането на средствата със сериозни проблеми по усвояването им.

Сега в писмо до Плугчиева генералният директор на Генерална дирекция „Земеделие” в ЕК Жан-Люк де Марти пише, че България трябва да се въздържа от плащания по мерките „Развитие и диверсификация на икономическите дейности” и „Инвестиции в селското стопанство”.

Меглена Плугчиева не уточни какви са средствата, които са спрени. Стана ясно обаче, че писмото е пристигнало късно снощи и Плугчиева обяви, че е необходимо време, за да се установи колко са спрените средства.

В писмото пишело още, че са установени „нередности” по няколко случая. Спирането на средствата по двете мерки се налага след заключение на одитната мисия на Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони„ която се проведе от 26 до 30 май в агенция САПАРД, както и след проверка на ОЛАФ.

Вицепремиерът обеща, че страната ни ще подготви план за действие до 31 юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още